Vandalisme rond leegstaand schoolgebouw

01-02-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De gedeeltelijk leegstaande school aan de Spechtstraat en de Kunst en Cultuur Academie zijn het doelwit van vandalen die ruiten ingooien. Wethouder Evers kon gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering niet aangeven wanneer het gebouw aan de Spechtstraat gesloopt gaat worden.

De Kunst en Cultuur Academie (KCA) lijkt slachtoffer te zijn van het leegstaande schoolgebouw, meldt RTV Rijnmond. De voorzitter van de KCA verdenkt jongeren die bij het naastgelegen leegstaande schoolgebouw hangen, meldt hij aan de zender.

Wethouder Evers liet gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering weten dat het Rode Kruis, dat een deel van het pand behuist, tot maart de tijd heeft een ander onderkomen te zoeken. Verder meldde hij dat voor de sloop van het gebouw een sloopkrediet is aangevraagd en dat het team handhaving en de politie surveilleren rond het gebouw.

Wanneer het gebouw precies gesloopt gaat worden, kon de wethouder nog niet vertellen. "Als het sloopkrediet verstrekt is hangt het van het contact met de sloper af wanneer hij kan beginnen. Maar als hij niet veel ander werk heeft dan kan het misschien wel hoog op zijn prioriteitenlijst komen te staan."Gerelateerd