Varend Corso toch naar Vlaardingen!

27-02-2020 Nieuws Redactie

REGIO/VLAARDINGEN – Goed nieuws voor de Vlaardingse fans van het Varend Corso: de route gaat dit jaar toch via de Haringstad. Eerder werd bekend gemaakt dat Vlaardingen kwam te vervallen, waarbij de financiën een belangrijke rol speelden.

De organisatie wilde met een andere route, via Den Haag, een groter publiek bereiken. ,,Met de nieuwe route en het inschakelen van SBS6 worden doelgroepen bereikt die anders nooit op deze manier kennis zouden maken met de kakelverse Westlandse groenten, de weelderige bloemenpracht uit de kassen en het technisch vernuft dat daarmee gepaard gaat'', zo luidde het persbericht eerder in januari.

Deze veranderingen waren volgens de organisatie nodig omdat het aantal deelnemers, schippers en sponsorgelden terugliepen, allen hard nodig om het Varend Corso draaiende te houden. ,,Dit jaar heeft de organisatie helaas het besluit moeten nemen om Vlaardingen niet meer aan te doen. Het gat tussen de gewenste bijdrage en toegekende subsidie van de gemeente bleek onoverbrugbaar. Daardoor ziet het bestuur zich genoodzaakt om de route in te korten en niet verder dan Maassluis te varen.'' Vandaag echter viel het anders uit en maakte de organisatie van het Varend Corso eindelijk de definitieve route bekend en daar zit Vlaardingen gewoon weer bij.

De corsoroute vaart dit jaar op 2-3-4-5 juli. De boten varen vanuit Honselersdijk – het vaste vertrekpunt – donderdagmiddag af naar Maassluis. Tegen de achtergrond van deze karakteristieke, historische binnenstad wordt de vlootschouw gehouden en het MeezingSpektakel is. De volgende dag, op 3 juli, vertrekken de deelnemers eerst naar Vlaardingen en vervolgens via Schipluiden, Den Hoorn naar Delft, waar een extra ronde gemaakt wordt naar de Koepoortbrug, om vervolgens te eindigen in de Zuidkolk. Overigens zal Vlaardingen al rond 14.00 uur bereikt worden en de boten keren dan rond 15.15 uur bij de Emmakade.Gerelateerd