Verder onderzoek naar plannen multifunctioneel sportcomplex

05-09-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Het college van burgemeester en wethouders wil verder onderzoek laten doen naar de plannen van Gerrit Malipaard en Eric Gudde voor een multifunctioneel sportcomplex in Maassluis West. Dat is ook wat de Maassluise Sport- en Recreatieraad adviseert.

Wethouder Gerard van der Wees wil zich ook bezig gaan houden met de zorgen die er zijn bij een aantal clubs, zo meldt de WOS. Het college wil hoe dan ook een onderzoek laten doen om er zo achter te komen of dit hele plan een verbetering is voor Maassluis.

Dat het college een onderzoek wil laten uitvoeren is in lijn met het advies dat de Maassluise Sport- en Recreatieraad geeft. “De MSR vindt dat elke ontwikkeling die een verbetering kan betekenen voor de sport en de sportaccommodaties in Maassluis positief moet worden benaderd,” zo schrijft de MSR. “Tenslotte gaat het om de toekomst van vele sporters in Maassluis. Zij verdienen het om nu en straks van goede sportfaciliteiten gebruik te kunnen maken.”

De MSR ziet in de schets van Gerrit Malipaard en Eric Gudde een mogelijkheid de Maassluise situatie te verbeteren. “De MSR adviseert daarom B&W en de gemeenteraad om het burgerinitiatief met een visie over een opzet van een multifunctioneel Sportpark Maassluis-West nader te onderzoeken.”

De Sport- en Recreatieraad adviseert om bij dat onderzoek alle Maassluise sportverenigingen en de MSR te betrekken. “Alleen breed gedragen plannen en een goede samenwerking kunnen leiden tot een goede toekomst voor de Maassluise sport.”Gerelateerd