Verkeershinder kruising Laan 40-45 uitgesteld

09-02-2015 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De werkzaamheden op de kruising Laan 1940-1945 met de P.C. Hooftlaan die eind januari zouden plaatsvinden zijn vanwege weersomstandigheden uitgesteld. De werkzaamheden zullen zoals het er nu uitziet van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 februari plaatsvinden. Wegverkeer moet rekening houden met verkeershinder.

De rechtsafstrook vanaf de P.C.Hooftlaan naar de Laan 1940-1945 en het aangelegen fietspad zal dan afgesloten zijn. Op dat moment wordt de verkeersregelinstallatie van het kruispunt uitgezet en wordt het verkeer geregeld door verkeersregelaars.

De afsluiting heeft te maken met de renovatie van de ondergrondse overstortleiding vanaf het gemaal Wouwermanstraat naar de Vondellaan. De leiding is bedoeld om te voorkomen dat bij zware regenval de achterliggende woonwijk last krijgt van overstromingsgevaar. Omdat deze leiding aan het eind van zijn levensduur is, wordt hij gerenoveerd. Na afloop van de renovatie heeft de leiding weer een levensduur van circa 50 jaar.Gerelateerd