Vervanging kademuur Goudsteen start na bouwvak

19-01-2019 Nieuws Redactie

Werkzaamheden aan de Goudsteen Maassluis (Foto: Maassluis24/Janneke Noordermeer)

MAASSLUIS – De planning is om na de bouwvakantie te starten met de vervanging van de kademuur aan de Goudsteen in Maassluis. Oplevering van de kademuur in het eerste kwartaal van 2020 is noodzakelijk om het verplaatsen van de vrijdagmarkt naar het Marelplein mogelijk te maken. Uitstel zou betekenen dat de markt niet op tijd verplaatst kan worden of dat de bouwwerkzaamheden van de Vlietlocatie hierdoor hinder ondervinden.

De gemeenteraad van Maassluis krijg komende dinsdag het plan voorgelegd. De raadsleden moeten dan een besluit nemen over de financiering van het project. Om de kademuur te vervangen wordt een techniek gebruikt waarbij de kade niet hoeft worden verankerd onder de panden van omwonenden. Eerder bereikte de gemeente namelijk geen overeenstemming met de pandeigenaren waardoor dit plan niet kon worden uitgevoerd.

Voorbereidende werkzaamheden zijn deze maand al gestart. De Goudsteen is van 7 januari tot en met 25 januari afgesloten vanwege een bodemondergrond. Onderzocht wordt of er restanten van bommen in de grond zitten.

 

 Gerelateerd