Vervanging kademuur Noordgeer start mogelijk tweede kwartaal

13-01-2022 Nieuws Redactie

Definitief ontwerp kademuur Noordgeer-Heldringstraat.

MAASSLUIS – De vervanging van de kademuur aan de Noordgeer-Heldringstraat start naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat meldt de gemeente in een brief aan de omwonenden.

De definitieve planning van de werkzaamheden is nog niet bekend. ,,We streven ernaar om het project in het eerste kwartaal van 2022 aan te besteden zodat nog in het tweede kwartaal gestart kan worden met de werkzaamheden”, aldus de projectleider van de gemeente.

Het plan is om de kademuur Noordgeer-Heldringstraat volledig te vervangen en de openbare ruimte opnieuw te bestraten. Vanaf de zand- en grindhandel Van Nieuwpoort wordt ca. 14 meter kademuur vervangen door een stalen damwandconstructie. Het resterende deel wordt uitgevoerd als een taludconstructie. Dit talud wordt tot op de waterlijn bekleed met de basaltblokken waarmee de huidige kademuur is opgebouwd. Op de talud boven de waterlijn wordt een bomenrij en een bloemrijk grasmengsel gerealiseerd.

De zand- en grindhandel Van Nieuwpoort zal gebruik blijven maken van het terrein. Om de zware belasting van de constructie af te houden zullen betonnen zitelementen gecombineerd met plantenbakken worden aangebracht. Op die manier ontstaat een duurzame kade die geschikt is voor zwaar verkeer. ,,De zand- en grindhandel Van Nieuwpoort zal de zandtrechters en kraan van de kade verwijderen en deze op eigen terrein plaatsen.”Gerelateerd