Vier Kerstmis in het Stadshart Maassluis

11-12-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - In de aanloop naar de feestdagen kom je in het weekend van 15 tot en met 17 december in de kerststemming in het Stadshart Maassluis. Geniet van de kerslichtjeswandeling, diverse optredens en modeshows en een unieke kerstmarkt in Dickenssfeer!

Kerstwandeling
Kerstmis is een feest van samenzijn. Het weekend start daarom met een kerstlichtjeswandeling door het Stadshart op vrijdag 15 december 2017. Jong of oud, iedereen is welkom om mee te lopen. Neem dan wel een lichtje, lampje of lampion mee. De kerstlichtjeswandeling start om 19.30 uur vanaf het Bloemhof en brengt de wandelaars via de verlichte vlieten naar de Markt. Op de Markt worden de lichtjes in de Kerstboom ontstoken.

Kom verder in de kerststemming met de muziektentoptredens van Kinderkoor Wonderwijs en de Maassluise Big Band The Harmonymasters op zaterdag 16 december. Swing mee op de bekende Kerstliedjes bij de Muziektent op de Markt

14.00 uur: Kinderkoor Wonderwijs
15.00 uur: Big Band The Harmonymasters

Kerstmarkt
Ondertussen nog niet in de kerststemming gekomen? Na een bezoek aan de kerstmarkt op zondag 17 december in het Stadshart Maassluis kun je daar niet meer onderuit! Wees getuige van een historische huwelijksplechtigheid, volledig in Dickensstijl in het Gemeenlandshuis aan de Hoogstraat. Door de Dickens figuranten en het straattheater waan je je in de wereld van Dickens terwijl je struint langs de kraampjes en zodoende de laatste kerstinkopen in huis haalt.

Ook op zondag zal vanuit de muziektent op de Markt feestelijke klanken te horen zijn van diverse optredens van onder andere: Het meezingkoor, Het Dickens ensemble, Het Spoorkoor, More Voices, Ricky en Erszebeth

Nog geen kerstoutfit? De podiumboot aan de Zuidvliet/Dr. Kuyperkade is het decor van wervelende modeshows van diverse modewinkels uit het Stadshart van Maassluis. Op hetzelfde podium is rond 16.00 uur een feestelijke afsluiting.

De kerstmarkt 2017 is voor alle generaties. Daarom worden de senioren ontvangen in de Drukkerij aan de Dr. Kuyperkade. Ook dit jaar rijden er diverse taxibusjes heen- en weer tussen verschillende ouderencomplexen, zodat ook de oudere generatie kan genieten van de gezelligheid die de kerstmarkt te bieden heeft.

Meer informatie
Helemaal op de hoogte blijven wat er tijdens de kerstmarkt gaat gebeuren of foto's terug zien van vorige jaren? Volg ons dan op facebook.com/kerstmarktmaassluis. Meer weten over Maassluis? Kijk dan op www.ervaarmaassluis.nl of www.facebook.com/ErvaarMaassluis.nl

Gerelateerd