Categorieën

Service

Vier ton nodig voor nieuwe deuren Monstersche Sluis

Vier ton nodig voor nieuwe deuren Monstersche Sluis
Nieuws

Vier ton nodig voor nieuwe deuren Monstersche Sluis

  • Redactie
  • 20-12-2014
  • Nieuws
Vier ton nodig voor nieuwe deuren Monstersche Sluis

MAASSLUIS - De Stichting Monstersche Sluis heeft recent besloten om nieuwe deuren te plaatsen in de historische sluis, zodat deze in 2015 heropend kan worden voor recreatievaart. Hiervoor heeft de stichting 400.000 euro nodig. Met deze keuze in plaats van herstel van de huidige deuren kan het bouwwerk zeker dertig jaar mee en maakt de stichting meer kans om een deel van het benodigde geld te ontvangen van het Fonds Schiedam, Vlaardingen en Omgeving. De keuze is onlangs ter besluitvorming voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders van Maassluis en het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van Delfland, zegt Bert de Reuver, voorzitter van de stichting.

Het overig deel moet komen van sponsor- en fondsenwerving. De stichting wordt hierin gesteund door een Comité van Aanbeveling. Hierin zit Koos Karssen, burgemeester van Maassluis maar ook de burgemeesters Aboutaleb van Rotterdam, Van Aartsen van Den Haag, Van der Tak van Westland, Blase van Vlaardingen, Verkerk van Delft en Rodenburg van Midden-Delfland hebben zitting genomen in het Comité van Aanbeveling.

Inmiddels hebben 24 sluiswachters hun opleiding grotendeels achter de rug en zij zullen binnenkort examen doen om de vereiste diploma's te vergaren, zodat zij officieel als sluiswachter aan de slag kunnen. Inmiddels hebben twee Maassluise bedrijven zich garant gesteld voor de kosten van de opleiding en de kleding van de sluiswachters. Eind januari zal bij de geslaagde sluiswachters 'de maat worden genomen' voor het opmeten van een sluiswachters trui, geschonken door de Maassluise brei club.