Voorlichtingslessen vuurwerk bij Van Kortenhof

17-12-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het einde van het jaar komt weer in zicht, en dat betekent dat de kinderen weer vuurwerkkriebels krijgen. Van Kortenhof vindt het belangrijk dat kinderen de jaarwisseling op een veilige manier kunnen beleven en organiseert daarom voorlichtingslessen.

Van Kortenhof heeft, in samenwerking met de wijkagenten van Maassluis, de kinderen van groep 7 en 8 van alle scholen in Maassluis en Maasland uitgenodigd voor de voorlichtingsles ‘vuurwerk’. Tijdens deze les vertellen de vuurwerkspecialisten van Van Kortenhof, samen met de politie, de kinderen alles over het veilig omgaan met en het veilig afsteken van vuurwerk. Bovendien mogen de leerlingen een kijkje nemen in een van de speciale vuurwerkbunkers waar al het vuurwerk ligt opgeslagen. Aansluitend wordt er door middel van een korte quiz de vuurwerkkennis van de kinderen getest. Bij een goede score ontvangen de kinderen een heus ‘afsteek-diploma’.

Uiteraard krijgen de kinderen na afloop van deze vuurwerkles een veiligheidspakket, met onder andere een vuurwerkbril, mee naar huis. Zo kunnen zij 2019 veilig verwelkomen! De speciale vuurwerk voorlichtingslessen worden gegeven bij Van Kortenhof aan de Heldringstraat 101 te Maassluis op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 december van 9.00 tot 12.00 uur.Gerelateerd