Voorlopig niet naar het strand met de Hoekse Lijn

23-06-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Wanneer het laatste stukje van de Hoekse Lijn precies verlengd wordt tot het strand en de werkzaamheden starten bij Hoek van Holland is nog niet duidelijk. Dat schrijft de verantwoordelijk wethouder in Rotterdam Arjan van Gils in de laatste maandelijkse voortgangsrapportage dit jaar.

Er werken nog verschillende zaken niet of onvoldoende; de spoorbeveiligingssoftware die ontwikkeld is voor de ombouw werkt nog niet naar behoren en daardoor werkt de Centrale Verkeersleiding met aparte instructies. Leverancier Bombardier heeft aangegeven dat de update van de spoorbeveiligingssoftware, waarin de belangrijkste beperkingen opgelost zullen worden, in september 2021 doorgevoerd is. Voor het deel van de verlenging naar het strand kan Bombardier echter nog geen planning afgeven. Hierdoor is het nog onduidelijk of de metro voor het badseizoen van 2022 naar het strand kan rijden.

Momenteel loopt de aanbesteding van het civiele deel (baan, stations & bovenleiding). Eind juni moeten de partijen die dit willen uitvoeren hun inschrijving hebben gedaan, die al verlengd is vanwege de coronabeperkingen. Hierna zal de beoordeling beginnen. In september of oktober 2020 zullen de werkzaamheden kunnen starten.Gerelateerd