Voormalig pand Fair Lady krijgt grachtengevel

25-05-2018 Nieuws Redactie

Foto: Google Maps

MAASSLUIS - Het al jaren lang leegstaande winkelpand van voormalig modehuis Fair Lady aan de Noordvliet, Zuidkade 2 en 4 wordt, naar verwachting, begin volgend jaar nog getransformeerd naar de oorspronkelijke grachtengevel met herenhuizen. Dit gebeurt compleet met bijbehorende voordeuren, kozijnen en origineel stucwerk, alsof deze nooit zijn weggeweest.

Vooralsnog is het plan om twee grachtenpanden, één seniorenappartement, twee maisonnettes en een hoekpand op deze locatie te bouwen. De bestaande gevels van de bovenverdiepingen worden gerestaureerd. De binnentuinen zijn bereikbaar door een afsluitbare poort en de grote bergingen in de achtertuinen kunnen als atelier functioneren.

Het project is een initiatief van de ontwikkelende aannemer Schouten uit Leidschendam en Kloet en van de Merwe architecten uit Delft. Dit is hetzelfde team dat de woonbuurt Boonervliet bij het zwembad de Dol-fijn heeft ontworpen en gebouwd.

Het Maassluise college van b en w is positief over de ontwikkelingen. De start van de werkzaamheden vindt naar verwachting plaats in het najaar van 2018.Gerelateerd