Vrijwilligerswerk tijdens coronacrisis: 'Een glimlach is een beloning'

05-04-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - In een kleine twee weken tijd is het leven door het coronavirus voor veel mensen ingrijpend veranderd, ook in Maassluis. Anderhalve meter afstand houden, bij verkoudheid of ziekte binnen blijven en geen bezoek meer aan opa, oma, vader of moeder in een verzorgingshuis. Ondanks alles staan er veel vrijwilligers in Maassluis klaar om, waar nodig, hulp te bieden: Samen sterk met vrijwilligerswerk. Vandaag het verhaal van Renee Broekhuis. 

,,Als je kan helpen, dan moet je dat doen,” vindt Renee Broekhuis. En dat doet zij! Binnen haar eigen netwerk is zij haar hulp gaan aanbieden. ,,Ik ben geschrokken door wat er allemaal stilgelegd werd,” vertelt Renee. ,,Voor veel mensen kan dat het gevolg hebben dat ze zich buitengesloten of eenzaam voelen of door ziekte niet naar buiten kunnen. Daarom ben ik aan personen om mij heen gaan vragen of zij hulp nodig hebben of iemand kennen die ondersteuning kan gebruiken.”

Renee merkt dat de hulpvragen vooral om praktische zaken gaat. ,,Het gaat voornamelijk om een boodschapje of mensen wegbrengen naar de huisarts omdat er beter geen gebruik kan worden gemaakt van het openbaar vervoer. Mensen voelen zich ineens om ’t hand. Aanvankelijk is er wel een aarzeling, maar gaandeweg namen toch meer mensen contact met mij op die toch graag hulp willen.” Renee pakt de vragen die zij krijgt zelf op. ,,Als ik het zelf niet kan uitvoeren, dan kan ik verwijzen naar Stichting Present die ook een mooi initiatief heeft. Linksom of rechtsom, mensen worden geholpen.”

Het hulp bieden gaat bij Renee vanzelf, vertelt ze. ,,Ik vind het niet bijzonder of apart, het gaat van nature. Ik vind het normaal. Ik word er zelf blij van als mensen geholpen zijn en een glimlach is een beloning.”Gerelateerd