Vrijwilligerswerk tijdens coronacrisis: 'Iedereen kan iets betekenen, juist nu'

02-04-2020 Nieuws Redactie

Links op de foto staat Jeannette en rechts Karen. (Foto: Stichting Present)

MAASSLUIS - In een kleine twee weken tijd is het leven door het coronavirus voor veel mensen ingrijpend veranderd, ook in Maassluis. Anderhalve meter afstand houden, bij verkoudheid of ziekte binnen blijven en geen bezoek meer aan opa, oma, vader of moeder in een verzorgingshuis. Ondanks alles staan er veel vrijwilligers in Maassluis klaar om, waar nodig, hulp te bieden: Samen sterk met vrijwilligerswerk. Vandaag het verhaal van Karen Brokaar.

In de wijk Palet in Maassluis is een wijkinitiatief opgezet vanuit kerkelijke gemeente ‘De Ark’. Vrijdag 20 maart was de officiële start, op dat moment zijn er namelijk flyers bij ruim 1700 huishoudens in Palet rondgebracht. ,,We willen graag mensen tot steun zijn,” verklaart initiatiefnemer Karen Brokaar. ,,Heb je hulp nodig met bijvoorbeeld boodschappen, hond uitlaten of wil je gewoon een praatje? Bel ons!”

Het wijkinitiatief kent twee diensten. Er wordt hulp geboden bij praktische zaken als boodschappen en hond uitlaten, maar zijn ook bereikbaar voor een praatje. ,,Dat vinden wij vanuit de kerk heel belangrijk,” legt Karen uit. ,,We willen er ook zijn voor mensen die zorgen hebben, eenzaam zijn of willen spreken over zingevingsvragen. We zijn allemaal mensen, we hebben allemaal onze zorgen, vragen en angsten. Je hoeft er niet alleen mee rond te lopen.”

Karen is onder de indruk van alle initiatieven die in Maassluis tot stand komen. ,,Ik vind het echt supermooi om te zien hoe we er samen voor gaan. Er ontstaat verbinding en mensen zorgen voor elkaar. En iedereen kan iets betekenen, juist nu. Al is het een telefoontje of het sturen van een kaart. Dat is toch het goede wat uit het, helaas, rotte, komt.”

Woon je in de wijk Palet en heb je praktische hulp nodig? Bel dan 010 311 9022. Bel bij zorgen, vragen of voor een praatje dagelijks van 10.30-12.30 of 19.00 tot 21.00 naar 010 311 9020. Mails kunnen naar diaconaal@ngkmaassluis.nl.Gerelateerd