Vrouwen lopen voor Vrouwen op 26 mei in Maassluis

26-03-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Gezelligheid combineren met omzien naar elkaar; dat is Vrouwen lopen voor Vrouwen. Jaarlijks lopen honderden vrouwen mee met deze sponsorwandeltocht. Zaterdag 26 mei wordt er voor de tweede maal een wandeltocht van Vrouwen lopen voor Vrouwen gehouden in Maassluis. Vrouwen komen in beweging om geld in te zamelen voor hulp aan kwetsbare vrouwen. De opbrengst gaat naar Stichting De Hoop en Terwille.

Een groep enthousiaste vrouwen van de Evangelische gemeente Maassluis heeft de tocht in Maassluis opgezet. Het wordt een afwisselende wandeling van 10 of 20 kilometer, waar de stad en het platteland samenkomen. Vanuit een historisch Maassluis wandelen de vrouwen door de polders van Delfland. Door de bossen en langs de wateren kun je genieten van de rust en de natuur. De dag wordt afgesloten met een high tea, waarbij een cliënt van De Hoop haar levensverhaal deelt. Het is een gezellige en inspirerende dag uit voor vriendinnen, zussen, buurvrouwen of wandelmaatjes.

Kom in beweging
Deelneemster Bertine Sonneveld kijkt uit naar haar deelname. “Ik loop mee voor de vrijheid van andere vrouwen. Ik geloof dat elke vrouw waardevol is en dat elke vrouw recht heeft op vrijheid. Niet elke vrouw heeft die vrijheid, sommigen zijn gebonden aan verslaving en anderen zijn verstrikt in het netwerk van de prostitutie. De vrijheid waar ik en jij van genieten, wil ik aan alle vrouwen schenken!” Het streefbedrag van de tocht in Maassluis is 10.000 euro.

Samen een hart voor kwetsbare vrouwen
De opbrengst van deze dag gaat naar hulp en opvang van kwetsbare vrouwen die geholpen worden bij De Hoop en Terwille. De Hoop vangt verslaafde moeders op, mét hun kind. Terwille helpt volwassen vrouwen en slachtoffers van loverboys om uit de prostitutie te stappen.
 
De startlocatie van de wandeltocht op 26 mei is Evangelische Gemeente Maranatha, G.A. Brederolaan 48 in Maassluis. Aanmelden voor de tocht kan individueel of in teamverband via de website: www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.