VSP bezorgd over ‘extreem lange wachttijd’ voor zwemles

11-01-2022 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De wachttijden voor zwemles bij zwembad Dol-fijn zijn opgelopen tot twee jaar, dat constateert de fractie van VSP Maassluis. De fractie vindt dit een zorgelijke ontwikkeling en stelt daarom schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

,,We weten dat de opgelopen wachttijden mede te maken heeft met de coronamaatregelen”, schrijft Hans van der Burg, steunraadslid van de VSP Maassluis. ,,Maar het bijzondere is dat bij navraag in omliggende gemeente, zoals De Lier en ’s-Gravenzande, de wachttijd daar momenteel drie maanden is. Bewoners uit Maassluis wijken uit naar zwembaden in omliggende gemeenten. Hoe denkt u deze trend te keren”, wil de fractie weten van het Maassluise college.

Bovendien vraagt de fractie aan het college of het op de hoogte is van deze ‘extreem lange wachttijd van 24 maanden’ en of het met de VSP Maassluis eens is dat deze situatie ‘zeer zorgelijk’ is. Verder wijst de fractie erop dat niet iedere ouder met kleine kinderen zomaar kunnen uitwijken naar zwembaden in buurgemeenten. ,,Welke maatregelen kunnen er genomen worden om te zorgen dat wachttijden drastisch korter worden?”Gerelateerd