Waarschuwingsborden voor fietsers bij de Markt en Wip

23-07-2019 Nieuws Redactie

Afbeelding: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS – Bij de Markt en de Wip worden waarschuwingsborden geplaatst voor fietsers. Op deze manier hoopt de gemeente dat fietsers minder hard van de Wip, langs de terrassen rijden.

Tijdens de begrotingsbehandeling in november 2018 heeft het college toegezegd een voorstel te doen om de Markt tijdens een beperkte periode van het jaar verkeersluw te maken. ,,Vanwege de aanwezigheid van een hoofdfietsroute is het niet mogelijk de markt volledig verkeersluw te krijgen,’’ meldt het college in een raadsinformatiebrief. Het college streeft er daarom met twee maatregelen naar de markt ‘zoveel mogelijk verkeersluw’ te maken.

Fietsers

Omdat er overlast wordt ervaren van fietsers die met grote snelheid van de Wip naar beneden komen fietsen en langs de terrassen rijden, gaat de gemeente waarschuwingsborden plaatsen. ,,Wij gaan bovenop de Wip een bord plaatsen met daarop een plaatje van een fiets die van een helling afrijdt met daarbij de tekst ‘Fietsers, let op uw snelheid’ en bij de toegangen van de markt plaatsen we een bord met een over erop afgebeeld met de tekst: ‘Fietsers: Pas op!’,’’ zo laat het college weten.

,,Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor de ondernemers om gedurende zomermaanden tijdens mooi weer op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag twee baakschilden te plaatsen aan het begin van de Markt aan de kant van de Wip. Op deze manier hopen wij het gedrag van de fietsers aan te passen door ze er op te attenderen dat ze harder fietsen dan normaal vanwege de helling en dat ze voetgangers tegen kunnen komen op de Markt.’’

Laden/lossen

Nu de Wip weer hersteld is, kunnen motorvoertuigen weer van deze weg gebruik maken. ,,Nu de Wip weer hersteld is, gaan we het protocol om de klappaaltjes bij de Markt en de Wip te bedienen weer instellen. Dit betekent dat de Markt niet toegankelijk is voor motorvoertuigen tussen 12.00 en 06.00 uur, er mogen dan alleen voetgangers en fietsers op de Markt komen.’’Gerelateerd