Waterstoring in Maassluis

05-03-2019 Nieuws Redactie

Update 13.50 uur: Waterbedrijf Evides meldt dat de waterdruk in heel Maassluis vrijwel op het oorspronkelijke niveau is hersteld. Ter hoogte van de Frans Halslaan worden verdere reparatiewerkzaamheden uitgevoerd na een leidingbreuk. 

Blijft de druk laag na deze storing en woont u in hoogbouw? Dan meldt Evides het volgende: ,,Mogelijk is dan de hydrofoor uitgevallen. De hydrofoor is een apparaat dat ervoor zorgt dat het water ook bij de hoger gelegen verdiepingen komt. Is er na een storing geen drinkwater in uw flat of hoger gelegen appartement? Dan kunt u aan de beheerder vragen of die de hydrofoor wil resetten. Na het aan- en uitschakelen van de hydrofoor moet het probleem met de waterlevering op hoger gelegen verdiepingen verholpen zijn. Als waterbedrijf hebben wij geen toegang tot de hydrofoor."
***
MAASSLUIS - Door een leidingbreuk is er in heel Maassluis sprake van een waterstoring. Tot de storing is opgelost, hebben inwoners minder of geen waterdruk.

Waterbedrijf Evides meldt dat reparatiewerkzaamheden in volle gang zijn. De verwachting is dat het probleem rond 19.00 uur vanavond is opgelost. Nadat de storing is opgelost kan het zijn dat er nog korte tijd bruin water uit de kraan komt. Evides adviseert het water te laten doorlopen tot het weer helder is.