Categorieën

Service

Weer incident bij Shell Pernis

Weer incident bij Shell Pernis
Nieuws

Weer incident bij Shell Pernis

  • Redactie
  • 01-08-2017
  • Nieuws
Weer incident bij Shell Pernis
MAASSLUIS/PERNIS - Na de brand in het transformatorhuisje bij de raffinaderij van Shell Pernis afgelopen zaterdag, wordt maandagavond opnieuw een incident gemeld op hetzelfde terrein. Veel hulpdiensten zijn op de locatie aanwezig, nadat er sprake is van lekkage van een gevaarlijke stof.

Het incident werd opgeschaald naar Middel HV en GRIP 1. De Vondelingenweg waaraan de raffinaderij ligt is afgesloten en ook het treinverkeer is stil gelegd. Rond 23.00 werd een fakkel zichtbaar en op verschillende plekken in Hoogvliet metingen verricht. Vanwege de 'grip 1 'situatie zijn ook weer de ambtenaren 'rampenbestrijding' en Officier van Dienst Bevolkingszorg voor Schiedam, Vlaardingen en Maasluis opgeroepen.

Al gauw blijkt een lekkage van een gevaarlijke stof, een zuurhoudend product kwam vrij bij het spoelen van leidingen. Een gaspakken procedure is opgestart en de brandweer heeft de vrijgekomen stof neergeslagen met waterstralen. De gevaarlijke stof is een gasontnapping van flurwaterstof. Na metingen blijkt dat er in de omgeving geen gevaar is.

Alhoewel metingen aantonen dat de stof zich niet verspreidt buiten het bedrijfsterrein, schakelen de hulpdiensten het incident net voor middernacht op naar 'Grote Hulpverlening'. Een extra tankautospuit werd ter plaatse gestuurd.