Wegwerkzaamheden aan kruisingen Dr. Albert Schweitzerdreef

30-11-2020 Nieuws Redactie

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Om de veiligheid van overstekende fietsers en voetgangers te bevorderen, start de gemeente op maandag 30 november met wegwerkzaamheden aan de kruising van Dr. Albert Schweitzerdreef met de Stadsmolen en de Rontgendreef. Naar verwachting duren de werkzaamheden 15 werkdagen; tot en met 18 december.

Tijdens asfalteren afgesloten

Tijdens het grootste deel van de werkzaamheden blijven de kruisingen geopend voor al het verkeer. Woningen blijven tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar. Alleen tijdens het asfalteren in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 december worden de kruisingen geheel afgesloten voor verkeer. Om in deze avond en nacht de wijk in en uit te rijden, kunnen bewoners van de Stadsmolen gebruik maken van de Dr. Jan Schoutenlaan en bewoners van de Rontgendreef van de Einthovendreef. Aan hulpdiensten wordt altijd doorgang verleend.

Wat verandert er?

Op beide kruisingen voert de gemeente vergelijkbare veranderingen in. De bestaande fietsoversteek komt samen met een voetgangersoversteekplaats met een zebrapad op een verhoging (drempel) te liggen. Hierdoor worden de automobilisten gedwongen om of te remmen en overstekende voetgangers voorrang te geven.

Voor de kruising bij de Stadsmolen komt ook een snelheidsbeperkende drempel. Daarnaast komt er begin 2021 extra verlichting bij de voetgangersoversteekplaatsen.

Overlast

De werkzaamheden kunnen hinder met zich meebrengen, bijvoorbeeld in de bereikbaarheid of vanwege geluid. Zo staat er in de avond van 17 december frezen op de planning. Het frezen dat op de planning staat voor 17 december, brengt geluidshinder met zich mee. De gemeente probeert dit zoveel mogelijk te beperken. Heeft u vragen over deze werkzaamheden dan kunt u telefonisch contact met de gemeente opnemen via telefoonnummer 14 010.Gerelateerd