Categorieën

Service

Werkzaamheden Laan 40-45 officieel gestart

Werkzaamheden Laan 40-45 officieel gestart
Nieuws

Werkzaamheden Laan 40-45 officieel gestart

  • Maurice Verschuur
  • 09-04-2015
  • Nieuws
Werkzaamheden Laan 40-45 officieel gestart

Foto's Maurice Verschuur - Wethouder Pleijsier op de freesmachine

MAASSLUIS - Begin deze week is begonnen met het nemen van tijdelijke verkeersmaatregelen om de Laan 1940-1945 op de schop te kunnen nemen. Om de start van de daadwerkelijke werkzaamheden officieel in te luiden stapte wethouder Pleijsier donderdagochtend op een freesmachine om een deel van het oude asfalt te verwijderen.

De laan is toe aan een opknapbeurt. Het project omvat onder meer de aanleg van twee rotondes op de kruisingen met de P.C. Hooftlaan en de Vermeerlaan. Vanaf de Vermeerlaan komt over de hele laan waar mogelijk in beide richtingen één rijstrook. De laan krijgt een parkkarakter met veel groen. Kijk hier voor een uitgebreide presentatietekening hoe de laan eruit komt te zien (3,8MB, PDF).

Auto- en vrachtverkeer blijft tijdens de werkzaamheden in twee richtingen mogelijk via één zijde van de huidige rijbaan. Voor sommige werkzaamheden is een totale afsluiting nodig. Dit zijn er drie in totaal. Voor werkzaamheden zoals het aanbrengen van asfalt op de rijbaan of het leggen van rioolbuizen over de gehele weglengte. De werkzaamheden duren tot eind juni.