Wethouder Arnold Keijzer opent Taalcafé Maassluis

01-09-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Ook in Maassluis wordt er een Taalcafé geopend. Donderdag 7 september zal wethouder Arnold Keijzer de opening verrichten van het Taalcafé Maassluis in de Bibliotheek. Het Taalcafé is een plek om andere mensen te ontmoeten en tegelijk ook het spreken in de Nederlandse taal te oefenen.

De officiele opening vindt om 14.00 uur plaats. De wethouder zal het officieel openen met een toespraak en daarna schuift hij met andere leden van het colege van B en W aan om deel te nemen aan het Taalcafé. 

Het Taalcafé is een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te gaan en zo de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Het gaat om ontmoeting en conversatie, het is dus geen taalles. Het Taalcafé wordt gerund door vrijwilligers, die stellen zich bij de opening ook voor. 

Vrijwilligers en deelnemers vormen kleine groepjes en praten over van alles en nog wat. Vooral de dagelijkse dingen maar ook bijvoorbeeld lastige spreekwoorden en gezegdes. En dat allemaal onder het genot van een bakje koffie. 

Reacties