Wethouder geeft startsein vervanging kademuur de Wip

02-03-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Wethouder Kees Pleijsier geeft maandag 12 maart om 15.30 uur het officiële startsein voor de vervanging van de kademuur langs de Wip in de historische haven van Maassluis. De Wip en de Markt werden in februari 2017 voor het gemotoriseerd verkeer afgesloten, nadat onderzoek had uitgewezen dat de oude kademuur onbetrouwbaar was.

Vanaf mei 2017 is er vervolgonderzoek gedaan. Met de uitkomsten is samen met aannemer Van Dijk Maasland een plan ontwikkeld om de kademuur te vervangen.

Regelmatige bezoekers van het centrum zien aannemers al geruime tijd verschillende werkzaamheden uitvoeren. Vanaf 8 januari 2018 zijn voorbereidingen getroffen, waaronder het verleggen van kabels en leidingen.

Met het slaan van een reeks van 81 stalen buispalen wordt de basis gelegd voor een nieuwe steunconstructie. De nieuwe kademuur komt in dezelfde vorm en op dezelfde plaats terug als de oude. Naar verwachting wordt het project in augustus van dit jaar afgerond en zal het gebied weer voor het verkeer worden opengesteld.

Gerelateerd