Wethouder ondertekent ‘Energieperspectief 2050’

11-10-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Wethouder Gerard van der Wees heeft gisteren namens de gemeente Maassluis het Energieperspectief 2050 ondertekend, samen met andere overheden, private en semipublieke partijen in de energieregio Rotterdam-Den Haag. In dit regionale proces werken 57 partijen samen naar een toekomst zonder fossiele brandstoffen.

Het Energieperspectief 2050 is een gezamenlijk toekomstbeeld. Het laat een ruimtelijk-energetisch beeld zien van de regio waarin we in 2050 willen wonen en werken. En geeft inzicht in hoe er voor iedereen naar een betrouwbare, schone en veilige energievoorziening kan worden toegewerkt. Overheden, private en semipublieke partijen hebben ruim een jaar samengewerkt aan de totstandkoming.

Zo gaat Maassluis de komende tijd werken aan een warmtetransitie visie en onderzoekt daarbij de mogelijkheden om van het gas af te gaan. Ook wordt ingezet op bewustwording bij inwoners en wat zij kunnen doen. De gemeente biedt inwoners ook hulp bij het nemen van duurzame maatregelen. Zo wordt een duurzaamheidslening aangeboden en worden samen met de WoonWijzerWinkel bijeenkomsten georganiseerd over isoleren, groene daken en zonnepanelen.

De informatieavonden over isolatie starten al maandag 28 oktober (voor particulieren) en maandag 4 november (VvE’s), beide van 19.30 – 22 uur in De Hooftzaak, P.C. Hooftlaan 11a, Maassluis. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website van de WoonWijzerWinkel www.woonwijzerwinkel.nl/maassluis.