Wie verdient een Koninklijke onderscheiding?

27-06-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Kent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met een 'ja' beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid.

Iedereen mag namelijk iemand anders voor een Koninklijke onderscheiding voordragen. Vrijwilligers, leden van een vereniging of medewerkers van een bedrijf die een bijzondere prestatie of verdienste voor de samenleving hebben verricht, kunnen in aanmerking komen voor een onderscheiding. De onderscheidingen worden ieder jaar ter gelegenheid van Koningsdag toegekend.

Informatie
In Maassluis wonen ongetwijfeld mensen die daarvoor in aanmerking komen. Wie denkt iemand voor te kunnen dragen voor een Koninklijke onderscheiding doet er verstandig aan van tevoren te overleggen of een voorstel kans van slagen heeft. Hierover kan contact worden opgenomen Representatie via representatie@maassluis.nl. Er wordt precies uitgelegd hoe u te werk moet gaan. Daarna kan het verzamelen van alle benodigde gegevens beginnen.

Medewerkers van de gemeente staan de aanvrager bij en zorgen dat er een zo volledig mogelijk voorstel komt. Wanneer die klus geklaard is, dient u het formulier in bij Representatie.

Voor 1 augustus 2018 indienen
Aangezien de behandeling van een decoratievoorstel veel tijd in beslag neemt, is het van groot belang dat het voorstel tijdig wordt ingediend. Dit betekent dat wanneer een onderscheiding moet worden uitgereikt ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Koning Willem-Alexander in 2019 het voorstel vóór 1 augustus 2018 moet zijn ingediend bij de burgemeester.

Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid, dan moet u het voorstel tenminste vijf maanden van tevoren naar het kabinet van de burgemeester sturen.

Algemene informatie is ook te vinden via www.lintjes.nl.Gerelateerd