Wijkdeal voor boombank op Michiel de Ruyterplein

21-11-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Initiatiefnemer Dennis Goudendorp heeft met mede-wijkbewoners en de gemeente Maassluis een wijkdeal gemaakt voor het plaatsen van een boombank op het Michiel de Ruyterplein.

De boombank die om de Plantaan op het plein is geplaatst, is door de bewoners zelf gemaakt. De gemeente betaalde de kosten voor de boombank. Daarbij is afgesproken dat de bewoners samen verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de bank.

Wijkdeal-tegel

De wijkdeal werd door wethouders Fred Voskamp en Sjoerd Kuiper bekrachtigd met aanbrengen van de wijkdeal-tegel en overhandigen van bijbehorend certificaat. Hiermee is voor iedereen zichtbaar dat de boombank een gezamenlijk initiatief is van bewoners en de gemeente.

Wat is een wijkdeal?

Bewoners kunnen een 'deal' met de gemeente sluiten om samen de woonomgeving te verbeteren of op te fleuren. Bewoners kunnen bijvoorbeeld een aanvraag indienen voor een plantenbak of een initiatief indienen voor een hogere kwaliteit beplanting. De deal is dan dat de initiatiefnemers het zelf of samen met de gemeente onderhouden.Gerelateerd