Categorieën

Service

Wip en Markt afgesloten

Wip en Markt afgesloten
Politiek

Wip en Markt afgesloten

  • Redactie
  • 03-02-2017
  • Politiek
Wip en Markt afgesloten

Afsluiting Markt en Wip

MAASSLUIS - De Wip en de Markt in het stadshart van Maassluis zijn per direct afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de houten fundering van de kademuur langs de Wip in slechte staat verkeert, waardoor verdere belasting door (vracht)auto's onverantwoord is.

De afsluiting van de Wip heeft gevolgen voor de bereikbaar en bevoorrading van de ondernemingen in de binnenstad. Daarom zijn er alternatieve routes en extra laad- en loszones aangewezen. Ook zijn er alternatieve afvalinzamelingspunten aangewezen omdat voormalige inzamelpunt onderaan de Wip niet meer toegankelijk is voor een vuilniswagen.

De Wip en omgeving blijven wel toegankelijk voor langzaam verkeer. Bewoners en ondernemers zijn geinformeerd over deze maatregelen en zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Het is nog niet bekend wanneer de Wip weer beschikbaar zal zijn voor motorverkeer.

Vragen CDA
Het CDA heeft vragen gesteld naar aanleiding van de beslissing van het college van b&w. De partij geeft aan dat in 2011 al een onderzoek is gedaan en wil weten in hoeverre de schade die nu geconstateerd is in 2011 bekend was. Ook vraagt de partij zich af wat de directe aanleiding is van de plotselinge afsluiting.