Workshop microscopie voor kinderen

15-11-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De medewerkers van het Duurzaamheidscentrum in Maassluis verzorgen vanmiddag voor kinderen van 11 en 12 jaar een workshop microscopie.De workshop in het Duurzaamheidscentrum aan de Dr. Albert Schweitzerdreef 433 begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Er kunnen maximaal 14 kinderen meedoen.

Bij de inleiding worden verschillende zaken uitgelegd, uiteraard hoe de kinderen met een microscoop moeten omgaan. Ingegaan wordt op de fotosynthese en de kinderen gaan later huidmondjes van een blad bekijken. Zij maken daar tekeningen van in een waarnemingenboekje.

Ook wordt ingegaan op soorten cellen, de verschillen tussen dieren- en plantencellen. Uiteraard gaan de kinderen eencelligen bekijken. Onder de binoculairs worden verder grotere objecten als paddenstoelen en bloemen onderzocht.

Kinderen mogen ook iets meenemen dat ze graag onder de binoculair willen bekijken. Er is ook een digitale microscoop. Kinderen met een brede interesse kunnen zich aanmelden (dit is verplicht) voor deze gezellige en leerzame middag via dcm@maassluis.nl. De kosten zijn 2,00 euro. Dit bedrag moet contant worden betaald.