Zaalvoetballers Excelsior starten met bekerwinst

• 06-09-2017
MAASSLUIS - Voor de zaalvoetballers van Excelsior Maassluis zaal 1 begon maandagavond het officiële seizoen met een bekerwedstrijd. De mannen van Peter van Vliet speelden in de eerste ronde tegen Westlandia. De Naaldwijkers, die lange tijd in de Topklasse uitkwamen, komen inmiddels uit in de 3e klasse, één klasse lager dan Excelsior. De thuisploeg won met 7-2 en bekert verder.

Het niveauverschil kwam na een voortvarend begin ook vrij snel tot uitdrukking op het veld. Excelsior had continu het initiatief, Westlandia deed niet veel meer dan tegenhouden.De wedstrijd was dan ook bij rust al zo goed als beslist. Door twee treffers van Remy de Jong en één van Jasper Koogje stond het 3-0 en kon Excelsior Maassluis de tweede helft vrijuit spelen.

Ondanks een wat sterker begin van Westlandia veranderde ook in de tweede helft het spelbeeld niet. Door doelpunten van opnieuw Remy de Jong, debutant Dani Gonzalez, Michael Stigter en Tom sprong werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 7-2 en bekert Excelsior dus een ronde verder.

Volgende week begint de competitie en maakt Excelsior Maassluis zijn debuut in de 2e klasse. In de 'eigen' Wethouder Smithal is DSVP uit Pijnacker de tegenstander. De wedstrijd begint om 20.00 uur.