Zing Nederlands Met Me

16-10-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Theater Koningshof, Buurtcentrum De Hooftzaak en Muziek@Maassluis slaan de handen ineen en organiseren samen Zing Nederlands Met Me. Maassluizers en Sluizers, oudkomers en nieuwkomers, studenten en expats, burgers en buitenlui, zangtalenten en valse kraaien, iedereen die het leuk vindt om samen te zingen is welkom.

Zingen maakt gelukkig en verbindt. Én zingen is een ideaal middel om een taal aan te leren of te oefenen. Onder leiding van een inspirerende zangeres en pianist vanuit Muziek@Maassluis worden Nederlandse meezingers en klassiekers gezongen. Mooi zingen is niet belangrijk, samen plezier hebben wel!

Eenmaal per maand op dinsdagmiddag mixt men al deze ingrediënten met toewijding en vooral met veel menselijke warmte onder het genot van een kopje koffie. Elke bijeenkomst staat een thema centraal, bijvoorbeeld het thema liefde, vervoersmiddelen, eten & drinken. De zangeres geeft een korte toelichting op het thema en de nummers die zijn uitgekozen.

Iedere zanger krijgt de teksten van de nummers op papier, maar deze worden ook met een beamer op een groot scherm geprojecteerd. Terwijl er samen wordt gezongen, geeft de zangeres tips en tricks. In deze setting ontstaat een saus van collectieve gelukzaligheid, rijke woordenschat en nieuwe vriendschappen.

Data

De eerste bijeenkomst is op dinsdag 30 oktober van 13:30 tot 15:00 uur in Theater Koningshof. Meedoen is gratis en van tevoren aanmelden is niet nodig. De volgende bijeenkomsten zijn op dinsdag 13 en 27 november, 11 december, 8 en 22 januari.

Zing Nederlands Met Me wordt financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de gemeente Maassluis, Fonds Elise Mathilde, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., WIJDOENMEE en DeltaPORT Donatiefonds.

 Gerelateerd