Zorgen over dealers rond veerpont en metrohalte Centrum

15-02-2018 Nieuws Redactie

PvdA Maassluis op wijkbezoek (Foto: PvdA Maassluis)

MAASSLUIS - PvdA Maassluis is op wijkbezoek geweest in de Oranjewijk en op het Hoofd. Bewoners lieten vertegenwoordigers van de partij weten dat zij vermoeden dat er gedeald wordt op het parkeerterrein bij de veerpont en metrohalte Maassluis Centrum. De PvdA vraagt het college of zij de signalen herkent en of er extra ingezet kan worden op toezicht door de politie.

Meer parkeerproblemen: bewoners aan de Burgemeester van der Lelykade klagen over het parkeren buiten de parkeervakken en deels op de stoep. Daardoor versmalt de weg. Bewoners meldden aan de PvdA dat er sprake is van een gedoogbeleid. De partij wil graag van het college weten of dit klopt en wanneer de normale verkeerregels weer worden toegepast.

Zebrapad
Enkele bewoners uit de Oranjewijk vragen of er een zebrapad over de Julianalaan kan worden gelegd. Vanuit de Oranjewijk gaan namelijk veel voetgangers over deze laan naar school, de winkels en andere voorzieningen in Sluispolder Oost.

Vuil
Een ander voorkoment probleem is zwerfvuil. Rond de Frederik Hendrikstraat is veel zwerfvuil. Daarnaast zijn de stoepen slecht qua bestrating. Ook op het Hoofd op de Burg. de Jonghkade komt na hoogwater veel vuil op de kade. Het college wordt gevraagd ook deze problemen aan te pakken.
nummer 9 meenemen

Gerelateerd