Zuidbuurt vier dagen dicht door werk aan tunnel

20-04-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding is er van dinsdag 28 april 07.00 uur tot uiterlijk vrijdag 1 mei 19.00 uur geen doorgaand verkeer mogelijk op de Zuidbuurt in Maassluis en Vlaardingen. Op deze dagen staan overdag aan beide entrees van de Zuidbuurt verkeersregelaars die bestuurders attenderen op de stremming en wijzen op een alternatieve route. Fietsers tussen Maassluis en Vlaardingen kunnen via de Broekpolderweg/Kortebuurt of de Maassluissedijk/Vlaardingsedijk rijden (zie kaartje hierboven).

Alle woningen en bedrijven blijven in deze periode bereikbaar.

  • Woningen tot en met Zuidbuurt 38/Zuidbuurt 77 zijn bereikbaar via Vlaardingen;
  • Woningen tot en met Zuidbuurt 75b/Zuidbuurt 36 zijn bereikbaar via Maassluis.

Om de Hollandtunnel (onderdeel van de Blankenburgverbinding) aan te kunnen leggen, zijn de afgelopen periode rond de Zuidbuurt verschillende watergangen verlegd. Tijdens deze afsluiting bouwen we in de watergangen de eerste van twee zogenoemde inlaten. Deze inlaten zorgen ervoor dat water gecontroleerd van de noord- naar de zuidkant van de Zuidbuurt kan stromen.  

Tweede afsluiting in mei
Voor het aanleggen van de tweede inlaat is nogmaals een afsluiting nodig. Dit is waarschijnlijk van 11 tot en met 14 mei.Gerelateerd