Zuidbuurt weer even dicht wegens reparatie

05-06-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het asfalt op de Zuidbuurt tussen Maassluis en Vlaardingen moet, na de reparatie vorige week, vandaag opnieuw hersteld worden. Dit gebeurt tussen 14:00 en 21.00 uur. In deze periode is de Zuidbuurt ter hoogte van het bouwterrein gestremd. Alle woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Hulpdiensten mogen het werkvak passeren.
 

Afsluiting en omleidingen

Om het werk veilig uit te kunnen voeren, wordt de Zuidbuurt ter hoogte van de bouwweg voor al het verkeer afgesloten. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Alle woningen en bedrijven blijven in deze periode bereikbaar.

·         Woningen tot en met Zuidbuurt 38/Zuidbuurt 77 zijn alleen bereikbaar via Maassluis.

·         Woningen vanaf Zuidbuurt 77a/Zuidbuurt 40 zijn alleen bereikbaar via Vlaardingen.
 

Bij de werkzaamheden en bij toegangen tot de Zuidbuurt staan verkeersregelaars die bestuurders op deze afsluiting en alternatieve routes attenderen. Fietsverkeer tussen Vlaardingen en Maassluis kan via de Broekpolderweg/Kortebuurt of de Maassluissedijk/Vlaardingsedijk rijden. Autoverkeer kan gebruik maken van de A20 of de Maassluissedijk/Vlaardingsedijk.

 

Werkzaamheden en geluidshinder

Vorige week vrijdag 29 mei werd een spoedreparatie van het asfalt in de Zuidbuurt uitgevoerd. Helaas is dit asfalt ter hoogte van het bouwterrein weer beschadigd en moet het voor de veiligheid van de weggebruiker opnieuw worden hersteld. Er wordt nu voor een andere oplossing gekozen. Het asfalt wordt door betonnen platen vervangen die bestand zijn tegen het zware werkverkeer dat de Zuidbuurt kruist. Het zagen en breken van het asfalt kan zorgen voor geluid in de omgeving.

 Gerelateerd