Zwemcertificaat voor leerlingen De Diamant

21-06-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Woensdagochtend 20 juni zag wethouder Sjoerd Kuiper in sport- en recreatiebad Dol-fijn met eigen ogen hoeveel plezier de leerlingen van De Diamant, voorheen de Centrale Opvang Maassluis, hebben tijdens de zwemles. Om de kinderen te belonen voor hun inspanningen ontvingen ze uit handen van de wethouder een welverdiend zwemcertificaat.

Belang van leren zwemmen
De meeste kinderen van De Diamant hebben weinig zwemervaring en hebben, voordat ze van start gaan, nog nooit zwemles gehad. Omdat we in een waterrijk land wonen is het belangrijk dat ook deze groep kinderen leert zwemmen. Daarom maakt de gemeente Maassluis het sinds januari van dit jaar mogelijk dat ook de kinderen van De Diamant schoolzwemlessen kunnen volgen. Net als alle andere leerlingen van de groepen 5 en 6 van de basisscholen in Maassluis.

Doel van de schoolzwemlessen is om de leerlingen  zelfredzaamheid in het water bij te brengen; veiligheid in (buiten)water. Het gaat daarbij niet alleen om zwemtechniek, het gaat ook om het oefenen van wat je moet doen als je met kleding aan in het water valt of door het ijs zakt.Gerelateerd