Bijzondere les vandaag op IKC Het Balkon

26-01-2018 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS - Een bijzondere les vandaag op IKC Het Balkon. Op de basisschool gaven enthousiaste medewerkers van de Ontwikkelingscombinatie Balkon (OCB) en de gemeente Maassluis workshops over gebiedsontwikkeling aan 90 kinderen uit de bovenbouwgroepen. De aanleiding hiervoor daarvoor verzoeken van leerlingen, onder wie Timo Lourens, om trapveldjes/(speel)pleinen op Het Balkon aan te leggen.

Hier kon de OCB deels aan tegemoet komen; er is voor de school een tijdelijk speelveldje aangelegd en er is een “speelspoor” toegevoegd aan het project. Door de voorspoedige woningverkopen van de afgelopen maanden start OCB binnen een jaar nu ook met de inrichting van een nieuwe, definitieve speelplek. Verder werd besloten om de hele school in deze nieuwbouwwijk via workshops mee te nemen in de wereld van gebiedsontwikkeling.

De dag start met een inleiding door de OCB. Hierin wordt uitgelegd hoe het traject van eerste idee en ontwerp tot oplevering van de woningen verloopt. Na deze uitleg konden de kinderen die deelnamen aan de eerste workshopronde direct aan de slag. Doel: het zelf ontwikkelen van een nieuwe woonwijk!

Met behulp van allerlei inrichtingselementen (legosteentjes, strookjes papier, etc.) en lijm, karton en een lege kaart van Het Balkon gaan de kinderen flink knutselen. De kinderen worden met een vijf-stappenplan begeleid in de ontwikkeling: van nadenken over je wensen, tot het tellen van woningen, en van het optimaliseren tot aan het inkleuren van het plan.

Er zijn drie rondes met workshops. Timo en de andere juryleden kiezen na rijp beraad de drie rondewinnaars. In de slotronde nemen zij het tegen elkaar op: wie heeft het mooiste plan gemaakt? In het bijzijn van wethouder Arnold Keijzer presenteren zij hun nieuwe woonwijk. De wethouder huldigt daarna samen met Timo de winnaars. Gerelateerd