Burgemeester onthult watertap bij Reviuslyceum

20-03-2018 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS - Lentiz Reviuslyceum heeft met behulp van subsidie van Erasmus Plus, samen met andere scholen uit Nederland, Hongarije, Frankrijk, Zweden en Griekenland, het bronzen certificaat ECOSchool behaald. Om dit te vieren zal burgemeester Haan op donderdag 22 maart om 11.30 uur op de school in Maassluis een nieuwe watertap onthullen. Deze watertap van KRNWTR heeft als doel leerlingen ervan bewust te maken dat het drinken van kraanwater gezonder is dan bijvoorbeeld frisdrank. Om aandacht te geven aan de watertap hebben leerlingen van het Reviuslyceum tijdens de lessen een bak gemaakt om oude plastic flessen in te verzamelen. Bovendien kunnen zij ter plekke een nieuwe duurzame waterfles kopen en deze vullen bij de watertap.

Zeven stappen
Om het bronzen certificaat ECOschool te behalen hebben alle deelnemende scholen in een gezamenlijk project de eerste drie van in totaal zeven stappen voltooid. Na het vormen van een ECO-werkgroep is een intentieverklaring getekend en een actieplan geschreven. Wanneer hierna acties uit dit plan worden uitgevoerd en geëvalueerd, en gecontroleerd is waar en hoe ECO voorkomt in het curriculum van de school wordt het zilveren certificaat toegekend. Wanneer je als school dan ook actief bent in het informeren en betrekken van anderen (bijvoorbeeld door verslagen te maken, persberichten te versturen en social media in te zetten) en ECO-codes hebt opgesteld dan kun je het hoogst haalbare ECOSchools doel behalen: de Groene Vlag.

Big Data
Het ECOSchools-traject wordt afgerond in drie jaar. De criteria voor het behalen van de Groene Vlag zijn voor alle Europese scholen gelijk. Op basis van deze criteria wordt data verzameld in een app, een product van het project. Met deze data wordt uiteindelijk Big Data gegenereerd om uitspraken te kunnen doen over duurzaamheid binnen Europese scholen op grote schaal.Gerelateerd