Categorieën

Service

Duurzame schoolpleinen rondom De Groene Hoek

Duurzame schoolpleinen rondom De Groene Hoek
Onderwijs

Duurzame schoolpleinen rondom De Groene Hoek

  • Redactie
  • 02-05-2017
  • Onderwijs
Duurzame schoolpleinen rondom De Groene Hoek
MAASSLUIS - De duurzame schoolpleinen rondom basisschool De Groene Hoek zijn officieel in gebruik genomen. De oudste en jongste leerlingen zijn door een erehaag van leerlingen naar de nieuwe klimtoren begeleid en zijn via de glijbaan door het openinglint gegleden die werd vastgehouden door wethouders Arnold Keijzer en Kees Pleijsier.

Het ontwerp voor de duurzame schoolpleinen is ontstaan in overleg met leerlingen en ouders, vanuit de gedachte dat kinderen en de natuur de ruimte moeten krijgen.

Regenwater
Bovendien zijn er 'blauwe' maatregelen genomen. Het regenwater wordt niet meer via het riool afgevoerd, maar watert af in de beplantingsvakken en infiltreert de bodem. De beplanting op het groene schoolplein kan zo goed groeien en het riool wordt niet overbelast bij hevige regenbuien. De opvang van het regenwater op de pleinen is zichtbaar gemaakt door goten in de verharding en een infiltratieput. Tijdens regenbuien kunnen de kinderen met het water in de goten spelen.

Leerlingen
De leerlingen hebben hun schoolpleinen zien groeien door de pleinen in fases zijn aangelegd. De kinderen konden tijdens de werkzaamheden veilig buiten blijven spelen én volgen hoe het ontwerp van hun schoolplein gerealiseerd werd.