Gamen en programmeren in de bieb

17-10-2017 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS - Via R3C Gaming wordt er maandelijks gegamed op maar liefst 11 locaties, waaronder onder anderen bibliotheken, jongeren welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen. Met hun activiteiten proberen ze jong en oud met elkaar te verbinden, het gamen heeft een sociale insteek. Waarbij jongeren met elkaar in contact komen om een passie te delen én elkaar helpen om vaardigheden te verbeteren.

Ook in de bibliotheek Maassluis wordt gestart met de gamemiddagen in samenwerking met R3C. De eerste keer is in de herfstvakantie, op woensdag 18 oktober van 15.00-17.00 uur. R3C Gaming gaat met geinteresseerden gamen op de WiiU, Nintendo Switch en/of Playstation 4. Weet je niet hoe een game werkt? Het team van R3C Gaming leggen het je uit.

Na oktober is er iedere maand een game-middag in de Bieb. De eerstvolgende zijn op 15 november en 20 december en zijn voor kinderen van 8-12 jaar. Heb je als ouder/begeleider vragen stellen over gamen, dan is dat deze middag ook mogelijk.

Al de jeugdactiviteiten in de bieb zijn gratis, ook voor niet-leden! Kijk voor meer informatie op de website www.debibliotheekmm.nl of bel 0105925211.

Gerelateerd