Geslaagde speeddate leerlingen 5 VWO

20-06-2017 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS - De 7e editie van de speeddate georganiseerd door Rotary Maassluis, Lentiz Reviuslyceum en de gemeente Maassluis, was een geslaagde avond. De interactieve avond wordt georganiseerd om leerlingen van 5 VWO voor te bereiden om hun studie- of beroepskeuze. In maximaal drie gesprekken van een kwartier konden leerlingen zich oriënteren op hun keuze. Een breed scala aan beroepsgroepen was in het stadhuis aanwezig om met de leerlingen in gesprek te gaan.

Speeddate College Tour
Ook dit jaar was er weer een aansprekende gast uitgenodigd om mee te doen aan de tweede editie van de Speeddate College Tour. De bijzondere gast was deze avond de oud Lentiz-leerling Chantal Achterberg, meervoudig wereld- en Europees kampioen roeien die – na haar VWO opleiding bij Lentiz – in Delft en Amsterdam bewegingsleer en techniek studeerde. Tegelijkertijd presteerde zij in haar sport op het hoogste niveau en behaalde tijdens de laatste Olympische spelen zilver in de discipline vrouwen-vier. Onze gast werd geïnterviewd door drie leerlingen en de zaal ging met haar in debat.

Lentiz horecaopleiding
Vooraf stonden goed gevulde (warme) broodjes klaar en uiteraard wat te drinken. De catering maakt ook dit jaar weer deel uit van de horecaopleiding van het Lentiz Geuzencollege uit Vlaardingen. Deze leerlingen werden die avond op hun prestaties beoordeeld. Ook voor hen dus best een spannende avond. Breed uit zijn allen door Rotary voorzitter Marleen Zwitser bedankt voor hun actieve bijdrage. Wij kijken terug naar een geslaagde en leuke avond.Gerelateerd