Guus Molenaar winnaar Reviusdictee

19-06-2017 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS - Guus Molenaar, leerling van basisschool De Driemaster heeft op woensdagavond 6 juni de vierde editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal van Lentiz Reviuslyceun gewonnen. Spellingfanaten uit groep 7 van diverse basisscholen uit Maassluis en omgeving streden om de felbegeerde spellingtrofee. De meegekomen aanhang mocht voor spek en bonen meedoen. 

Uitslag
Na correctie van het dictee volgde de uitslag. Guus Molenaar (basisschool De Driemaster) won het dictee met slechts 6 fouten. Op de plaatsen 2 en 3 eindigden respectievelijk Brecht van der Meer (IKC Ichtus) met 11 fouten en Anne Pronk (De Driemaster) met 12 fouten. Ook de leerlingen die buiten de prijzen vielen, hadden het moeilijke dictee erg goed gemaakt. Het woordje ‘chic’ bleek voor veel deelnemers lastig te zijn.

Deelnemers
Basisscholen IKC Ichtus, Daltonschool De Schutse, Prinses Christinaschool, De Driemaster, CBS De Groene Hoek, De Groene Oase en IKC Prins Willem Alexanderschool namen deel aan het dictee. Een heel mooie opkomst, maar natuurlijk hoopt de organisatie van het Groot Dictee volgend jaar op nog meer deelnemende scholen!

Dictee
Het dictee was een bewerking van de fabel van Jean de la Fontaine over de ijdele raaf en slijmbal vos. De vos in de fabel prees de raaf die een stuk Edammer kaas in zijn bek had, met zijn mooie, zwarte verenpracht en zijn fantastische zangkwaliteiten. De raaf was zo onder de indruk van al deze complimenten dat hij meteen in gezang uitbarstte. Het gevolg laat zich raden: het stuk kaas viel uit zijn bek en de sluwe vos stal de kaas. De moraal van de fabel is dat niet iedereen altijd het beste met je voor heeft. Kijk dus uit voor vleierij!Gerelateerd