Het regent lintjes bij Lentiz

19-03-2017 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS - Lentiz onderwijsgroep organiseert op 21 maart voor de derde keer ‘de Lentiz Lintjesregen’. Met dit initiatief worden leerlingen en medewerkers die belangeloos iets heel bijzonders hebben gedaan of zich dienstbaar hebben gemaakt op diverse terreinen in de maatschappij eens flink in het zonnetje gezet.

Persoonlijke kwaliteiten en inzet
Deze bijzondere of uitzonderlijke verdiensten op school of in de werkkring moeten echt uitgaan boven wat normaal gesproken van een leerling of medewerker mag worden verwacht. De verdiensten moeten niet alleen belangrijk zijn voor Lentiz, ook de ander of de samenleving moet er baat bij hebben. Zo richt Lentiz zich met de 'Lentiz Lintjesregen' op die medewerkers en leerlingen die bijvoorbeeld een bijzondere activiteit voor de school, een stichting of vereniging hebben uitgevoerd of die de zorg voor een ziek familielid op zich hebben genomen. Leerlingen en medewerkers konden de afgelopen twee maanden collega's of (mede-)leerlingen nomineren. In totaal zijn er 48 aanvragen binnengekomen.

Beoordeling door jury
Een externe jury, bestaande uit oud-directielid  Frans Voskamp en oprichter en directeur van de YETS Foundation Peter Ottens hebben de aanvragen beoordeeld en 21 genomineerden aangewezen die het Lentiz Lintje in ontvangst mogen gaan nemen. Op dinsdag 21 maart worden de lintjes door de jury uitgereikt bij Lentiz in Maasland. Het lintje bestaat uit een beeldje ‘Lentiz YES’ dat is ontworpen door de Vlaardingse kunstenares Dike Hof.

De Lentiz onderwijsgroep verzorgt onderwijs voor ruim 7.000 leerlingen op alle niveaus (vo en mbo) tussen Den Haag en Rotterdam. Naast goed onderwijs in scholen van deze tijd besteed Lentiz veel tijd en aandacht aan allerlei facetten met betrekking tot de groei naar volwassenheid van de leerling of student.Gerelateerd