IKC De Kindertuin nu ook officieel open

21-09-2018 Onderwijs Redactie

Wethouder Voskamp en schooldirecteur Gisela van Gijn.

MAASSLUIS - IKC De Kindertuin is woensdag officieel geopend. Wethouder Voskamp was namens het college van burgemeester en wethouders in Maassluis aanwezig. Het nieuwe gebouw is dit schooljaar met veel enthousiasme door de kinderen en sporters in gebruik genomen.
Een goede samenwerking tussen bouwbedrijf Pellikaan, UN1EK onderwijs en gemeente Maassluis maakte het mogelijk dat het gebouw vlak voor de schoolvakantie officieel kon worden opgeleverd. Na de sleuteloverdracht gingen UN1EK en de gemeente Maassluis aan de slag met de inrichting.

Het nieuwe schoolgebouw is direct na de schoolvakantie in gebruik genomen door IKC De Kindertuin, voorheen CBS Het Spectrum. IKC De Kindertuin biedt basisonderwijs en dag-, peuter- en buitenschoolse opvang in een doorgaande lijn van 0 tot 13 jaar. Het nieuwe gebouw, de buitenruimte en daktuin bieden de kinderen volop ruimte om de natuur en techniek te voelen, ervaren, proeven en ontdekken.

Sportzaal

De sportruimte in het nieuwe gebouw is de eerste sportzaal in Maassluis. Deze sportaccommodatie is in afmetingen ruimer dan de gymzalen die voorheen bij basisscholen werden geplaatst. Een belangrijk voornemen uit de gemeentelijke sportnota wordt hiermee gerealiseerd. De extra ruimte maakt meer gevarieerde en veiliger lessen mogelijk.

Sluispolder-West

Het nieuwe gebouw met daktuin en 250 zonnepanelen en de avontuurlijke buitenruimte zijn een aanwinst voor de nog in ontwikkeling zijnde wijk Sluispolder-West. Met het nieuwe gebouw investeert de gemeente in een goede voorziening voor onderwijs en sport.Gerelateerd