Leerlingen uit groep 8 spelen eindmusical in Theater Koningshof

08-07-2021 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS - De komende twee weken wordt Theater Koningshof gevuld met leerlingen van de basisscholen van groep 8 uit Maassluis. Zij maken zich op voor een uitvoering van hun eindmusical. Door de Corona maatregelen kwamen de basisscholen in de knel met de ruimte in eigen schoolgebouwen voor de opvoering van de musicals. Samen met fondsen Fonds Schiedam Vlaardingen en Govert van Wijnstichting maakt Theater Koningshof het mogelijk voor de basisscholen om voor een dag gebruik te maken van de theaterzaal, met licht, benodigde techniek en een technicus. Bovendien is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de expertise van een docent van het Jeugdtheaterhuis om mee te kijken met de musicalproductie indien gewenst door de school.

Theater Koningshof vindt het belangrijk dat kinderen kunnen schitteren in het theater in hun eigen stad. De betrokkenheid van de scholen is hierin onmisbaar. Het enthousiasme en de animo is groot en er wordt flink gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Soms worden er meerdere keren per dag voorstellingen gegeven zodat broers, zussen, opa’s, oma’s en ouders mee kunnen genieten van de kunsten van de leerlingen. ,,Het is echt geweldig om in een echt theater te kunnen staan, een superleuke afsluiting", aldus een leerling uit groep 8 van basisschool IKC Het Balkon.

De deelnemende Maassluise basisscholen zijn: IKC De Regenboog, IKC Het Balkon, OKC De Westhoek, CBS De Groene Hoek, IKC Panta Rei en uit Maasland Daltonschool De Schutse.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date