Lentiz wil mavo niet aan Kastanjedal huisvesten

27-03-2018 Onderwijs Redactie

Google Maps

MAASSLUIS - Lentiz vraagt het college mee te denken over de mogelijkheden om de nieuwe mavo-opleiding van de onderwijsgroep op relatief korte termijn in een ander gebouw te huisvesten, dan de locatie aan het Kastanjedal. Lentiz vreest dat ouders en leerlingen door het slechte imago van het gebouw uiteindelijk toch niet kiezen voor Lentiz | Revius MAVO.

Lentiz noemt in een brief aan het college van burgemeester en wethouders het zoeken van een ander gebouw 'van cruciaal belang voor het welslagen van dit op zichzelf kansrijke initiatief'. De onderwijsgroep noemt het 'tekenend' dat van de 80 geinteresseerde leerlingen slechts 25 leerlingen zich hebben ingeschreven voor het komende cursusjaar.

Komend schooljaar start de mavo-opleiding met zo'n 100 leerlingen, verdeeld over de klassen 1 t/m 4 vooralsnog aan het Kastanjedal. Lentiz verwacht dat de mavoschool in Maassluis een omvang van circa 350 leerlingen kan bereiken, mits er aan een aantal voorwaarden kan worden voldaan zoals de huisvesting.

Eerder werd al bekend dat in het nieuwe schooljaar geen vmbo meer zal zijn in Maassluis, wegens te weinig aanmeldingen. Alleen de leerlingen van de theoretische leerweg blijven in het gebouw aan het Kastanjedal. Het CDA is daar niet blij mee en stelde er eerder al schriftelijke vragen over.Gerelateerd