Categorieën

Service

Maassluizer leraar van het jaar in Rotterdam

Maassluizer leraar van het jaar in Rotterdam
Onderwijs

Maassluizer leraar van het jaar in Rotterdam

  • Redactie
  • 08-10-2019
  • Onderwijs
Maassluizer leraar van het jaar in Rotterdam

Rotterdamse wethouder Said Kasmi en winnaar Abdel Kechouh (Foto: Kika Kruijff)

MAASSLUIS/ROTTERDAM – Maassluizer Abdel Kechouh is Leraar van het Jaar van Rotterdam geworden in de categorie ‘pedagogisch medewerker’. Dat bleek tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 4 oktober.

De verkiezing Leraar van het Jaar van Rotterdam is een initiatief van Onderwijs010, dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Rotterdam. In totaal waren er zes verschillende categorieen waar een week lang op gestemd kon worden. Nadat de top 3 bekend is gemaakt, voerde de vakjury gesprekken met de drie beste kandidaten uit elke categorie.

In de categorie pedagogisch medewerker zat ook de geboren en getogen Maassluizer Abdel Kechouh. De vakjury stelde specifieke vragen om vervolgens tot een winnaar te komen. Wethouder Said Kasmi, met onder andere onderwijs in zijn portefeuille, mocht de winnaars bekend maken ,,Je bent een bevlogen, zeer ondernemende pedagogisch medewerker en krijgt kinderen enthousiast met sport en spel. Door ouders te betrekken en verbinding te leggen met andere programma’s krijg je veel voor elkaar,” aldus de vakjury van Onderwijs010. Kort daarna vervolgde wethouder Kasmi de beoordeling: ,,De jury heeft deze leraar uitgeroepen tot de beste pedagogisch medewerker van 2019, vanwege het feit dat deze leraar een sportteam heeft opgezet in heel Rotterdam en hij dat ook organiseert. De winnaar is Abdel Kechouh.’’

Bij kinderopvang Bimbola waar Abdel al ruim 9 jaar werkzaam is legt hij vooral de verbinding tussen scholen, wijkverenigingen en sportverenigingen. De kinderen staan hier centraal. Met de opvang laat hij zien dat ze ook maatschappelijk zeer betrokken zijn. Het maatschappelijke zit in zijn hart en nieren. In Maassluis staat Abdel vooral bekend met het organiseren van het succesvolle zomerprogramma Kids Olympics, het opzetten van de Cruyff Courts Kampioenen 6 vs. 6, het organiseren van de Tonny Vilhena pannakooi en meer.