Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

22-01-2018 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS - Voorlezen aan jonge kinderen is, naast dat het leuk is, ook heel erg belangrijk. Het helpt namelijk bij het leren lezen en het vergroten van hun woordenschat. Lezen is een basisvaardigheid waarvan ze naast hun schoolcarrière ook nog een leven lang plezier van hebben. Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen nog eens extra benadrukt. Ouders en kinderen worden enthousiast gemaakt om meer te gaan lezen. Maar wij ondersteunen ouders ook bij het voorlezen buiten deze speciale week. Met onze uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. Onze medewerkers zoeken graag mee naar een geschikt boek voor jouw kind.

Voorleesfeestjes
Op woensdag 24 januari gaan De Nationale Voorleesdagen van start. Tijdens deze dagen zijn er in al onze vestigingen leuke gratis voorleesfeestjes voor peuters en kleuters! Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het prentenboek staat natuurlijk centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen.

De gebruikelijke Mama-cafés in Maassluis waarbij voorlezen aan peuters centraal staat, vindT plaats op vrijdag 26 januari. Op woensdag 7 februari in Maassluis wordt er tenslotte ook nog voorgelezen aan kleuters met aansluitend een leuke knutsel. Voor alle tijden zie www.debibliotheekmm.nl of bel voor meer informatie 0105925211. Toegang is gratis, ook voor niet-leden.

Actie
Kinderen tussen 1,5 en 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid (gratis) worden van de Bibliotheek Maassluis|Midden-Delfland, ontvangen een vingerpoppetje van het tijgertje uit Ssst! De tijger slaapt (zolang de voorraad strekt). Tot 16 jaar is het lidmaatschap gratis.

Gerelateerd