Opening Taalenthuis Maassluis komende zaterdag

03-09-2022 Onderwijs Advertorial


MAASSLUIS - Tijdens de week van Lezen en Schrijven (van 8 tot en met 14 september) is er landelijk extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. 

De Bibliotheek de Plataan zet zich daar het hele jaar voor in en opent daarom drie Taalenthuizen. Het Taalenthuis is er voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar die taal moeilijk vinden. Samen met een Taalent Maatje en tijdens activiteiten in de bibliotheek, gaan de kinderen aan de slag met taal. 

In Maassluis wordt het Taalenthuis volgende week zaterdag geopend. Heeft jouw kind zin in een feestje? Kom dan naar de opening. Alle kinderen uit groep 4 t/m 8 zijn welkom. Natuurlijk mogen ouders, broers, zussen en andere geïnteresseerden meekomen. Doe mee met de letterbingo, maak je eigen stripverhaal of sjoel met letters. Er is ook iets lekkers om te eten en drinken.

Nog voor het Taalenthuis in onze stad opengaat, is het in Vlaardingen en Den Hoorn zo ver. Op dinsdag 6 september komt kinderboekenschrijver Thijs Goverde naar Den Hoorn. Hij verzorgt vanaf half vier tot vijf een theatervoorstelling. Op vrijdag ben je welkom in de Westwijk in Vlaardingen, tussen twee en vier.

Ken jij kinderen tussen de acht en twaalf jaar die taal moeilijk vinden? Wij willen hen graag helpen. Meer informatie over het Taalenthuis vind je op: www.debibliotheekdeplataan.nl/taalenthuis