Recordaantal deelnemers aan schoolvoetbaltoernooien

06-05-2018 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS - Aan de jaarlijkse schoolvoetbaltoernooien voor Maassluise basisscholen deden dit jaar 102 teams mee. Dat is een record voor de toernooien die worden georganiseerd door de drie Maassluise voetbalverenigingen Excelsior Maassluis, VDL en MSV'71. Het schoolvoetbal werd verdeeld over 6 dagen gespeeld waarbij er per vereniging twee toernooien waren.

Buurtsport Maassluis
Voor het derde jaar op rij ondersteunde Buurtsport Maassluis de organiserende clubs. In deze goede samenwerking wisselen de groepen elk jaar van toernooilocatie zodat alle deelnemende scholieren minstens één keer kennismaken met elke voetbalvereniging.

Het plezier staat bij het schoolvoetbal voorop. Maar er werd door de enthousiaste kinderen natuurlijk ook fanatiek gestreden om de eerste plaats. Nieuw was dit jaar dat scholen hun teams konden inschrijven in poules voor recreanten en prestatievoetballers.

Iedereen kans om te winnen
Doel van de nieuwe inschrijfmethode was het grote niveauverschil tussen de groepen beperkt te houden. Zo had iedereen kans te winnen. Er werden daardoor ook meer prijzen uitgereikt dan voorgaande jaren. De Dijck boekte het beste resultaat met maar liefst 7 groepen op een nummer één positie. Het Balkon had 5 nummer één posities.

Ook werd gestreden om de Welzijn E25 fairplay beker, de grootste en misschien wel belangrijkste beker van het schoolvoetbal. Zowel Ichthus als de Groene Hoek hebben elk twee van de (in totaal) 6 fairplay bekers gewonnen.

Regiofinale
Winnaars van de groepen 6 en 8 gaan namens Maassluis door naar de regiofinale. Jongens- en meidenteams van De Groene Hoek, De Westhoek en De Dijck strijden daar om een plek in de districtsfinale.Gerelateerd