Reviuslyceum naar Benelux-finale Lego League

29-11-2017 Onderwijs Redactie

Leerlingen Lentiz Reviuslyceum Maassluis winnen regiofinale LEGO League.

MAASSLUIS - Voor de derde keer op rij heeft een team van het Lentiz Reviuslyceum in Maassluis de eerste prijs in de wacht gesleept tijdens de regiofinale van de FIRST LEGO League® in Rotterdam. De middelbare school ging dit jaar met maar liefst vier prijzen naar huis, waaronder de prestigieuze ‘Techniek Award’.

De FIRST LEGO League® is een wereldwijde wedstrijd waar jaarlijks meer dan een kwart miljoen jongeren tussen de 9 en 15 jaar aan deelnemen. De jongeren worden tijdens de wedstrijd uitgedaagd om de maatschappelijke rol van techniek en technologie in teamverband te onderzoeken.

Het Reviuslyceum deed dit jaar voor de vijfde keer mee met drie teams. Twee jaar geleden wist een van de teams zich voor het eerst te plaatsen voor de Benelux-finale en ook vorig jaar viel de school deze eer ten deel.

Op 3 februari 2018 zal een team van tien getalenteerde leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar opnieuw de sportieve strijd aangaan met de beste teams in de Benelux. Deze finale vindt plaats in Leeuwarden.Gerelateerd