Speeddate voor leerlingen 5 vwo

07-06-2017 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS - Voor de zevende keer keer organiseert Rotary Maassluis, Lentiz Reviuslyceum en de gemeente Maassluis een speeddate-avond voor leerlingen van 5 vwo. Ter voorbereiding op hun studie en beroepskeuze gaan de leerlingen op donderdagavond 15 juni driemaal een gesprek aan met ervaringsdeskundigen uit allerlei beroepsgroepen.

Lentiz vindt het belangrijk leerlingen goed voor te bereiden, Rotary vindt het belangrijk om opgedane ervaring en inzichten te delen met jongeren en gemeente Maassluis ondersteunt deze ontwikkeling door haar faciliteiten beschikbaar te stellen.

Europees kampioen roeien
Bijzondere gast deze avond is de oud Lentiz leerling Chantal Achterberg, meervoudig wereld- en Europees kampioen roeien. Na haar vwo-opleiding bij Lentiz in Delft en Amsterdam studeerde Chantal bewegingsleer-en techniek. Tegelijkertijd presteerde zij in haar sport op het hoogste niveau en behaalde tijdens de laatste Olympische spelen een zilveren medaille in de discipline vrouwen-4.

Leerlingen gaan in het tweede deel van de avond met haar op college-tour. Vanaf 18.00 uur is er inloop met een buffet.Gerelateerd