Winnaars ballonnenwedstrijd IKC Ichthus bekend

20-09-2016 Onderwijs Advertorial

MAASSLUIS - Op vrijdag 26 augustus 2016 om 08.45 uur werd Integraal Kindcentrum (IKC) Ichthus in Maassluis feestelijk geopend. Bij de opening lieten de kinderen Honderden ballonnen de lucht in. Aan elke ballon hing een kaartje met de naam van het kind en het verzoek aan de vinder om het terug te sturen. Het is ongelooflijk hoe ver een ballon kan vliegen! De kinderen wiens ballon het verst gevlogen heeft zijn Walt met 618 km, Toon met 363 km en Sophie met 361 km. Deze ballonnen zijn in het noorden van Duitsland gevonden! De winnaars hebben een leuk prijsje in ontvangst genomen.


Eén team, één visie, één missie

IKC Ichthus biedt opvang en onderwijs in een doorgaande ontwikkel- en leerlijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Vanuit de hele dagopvang stromen kinderen door naar het basisonderwijs binnen het IKC. Door binnen- en buitenschools leren met elkaar te verbinden, ontstaat een rijke leeromgeving; ontwikkelen, spelen, leren, inspannen en ontspannen sluiten op elkaar aan.
 

‘Als een vis in het water’

Alle medewerkers van IKC Ichthus zetten zich ervoor in dat ieder kind zich ‘als een vis in het water’ voelt. ,,Pas dan kunnen kinderen zich volop ontwikkelen en voelen kinderen zich veilig om nieuwe uitdagingen aan te gaan’’, vertelt Beo Olivier, directeur van IKC Ichthus. ,,Wij zijn ervan overtuigd dat juist dan talenten boven komen drijven. Het pedagogisch klimaat binnen opvang en onderwijs is erop gericht dat alle kinderen binnen IKC Ichthus zich als een vis in het water voelen, zodat zij kunnen groeien en zich volop kunnen ontwikkelen.’’ 

IKC Ichthus is 52 weken per jaar geopend van 07.30 tot 18.30 uur. IKC Ichthus biedt vanaf september verlengde opvang inclusief een gezond ontbijt vanaf 07.00 uur. Een oplossing voor werkende ouders die vroeg beginnen of langer moeten reizen naar hun werk. Bij de tussenschoolse opvang biedt Welzijn E25 ‘pauzesport’ en vanaf oktober kunnen kinderen bij de buitenschoolse opvang van IKC Ichthus zwemles volgen in zwembad Dol-fijn.  

Nieuw in Maassluis: in september starten Peuterdanslessen bij IKC Ichthus. Alle peuters mogen meedoen!

Gerelateerd